7 februari 2018

MUSIKBOLAG Cosmos Music förvärvar Gyllene Tider-katalog

Det helsvenska indiebolaget Cosmos Music, som ägs av bl a Per Gessle, har förvärvat de fem första albumen med Gyllene Tider från amerikanska Warner Music. I köpet ingår även de första fem respektive första tre soloalbumen med Per Gessle och Marie Fredriksson. 

– Det är en mycket stor ära att kunna addera dessa inspelningar från ett av landets populäraste och mest framgångsrika band till vår växande masterkatalog. Gyllene Tiders klassiska hitskivor, tillsammans med Per och Maries fantastiska soloalbum, utgör en av Sveriges mest hyllade låtskatter och vi ser verkligen fram emot att ta hand om dessa popklenoder på allra bästa sätt, säger Robert Litsén, CEO på Cosmos Music.

Förvärvet är en del av Warners Musics ”divestment process” med Impala och Merlin som avslutades förra året.

”Affären befäster Cosmos Musics position som ett av landets ledande independents. Tack vare en stor och bred masterkatalog (vilken sträcker sig ända tillbaka till bolagets rötter från 1966), en omfattande satsning på A&R och ett eget studiokomplex i Stockholm samt en snabbt växande musikförlagsverksamhet (där man nu representerar över en halv miljon internationella copyrights för Norden) gör Cosmos Music till ett musikbolag med en helt unik position på den svenska marknaden”, skriver bolaget i sitt pressmeddelande.