5 februari 2018

GRAMMIS Årets Nykomling erbjuds inspelning i Spotifys studio

I år inleds ett samarbete mellan Grammis och Spotify med fokus på ny talang och kategorin Årets Nykomling.  Den som koras vid Grammis på torsdag kommer bland annat att erbjudas en inspelning i Spotifys studio.
Världsstjärnor som Ed Sheeran, Demi Lovato och Sia har alla spelat in så kallade Spotify Singles – unika inspelningar av egna hits och covers från Spotifys studios i New York och London. För att hylla årets nykomling på Grammisgalan den 8 februari erbjuder Spotify vinnaren möjlighet att bli en av de allra första artisterna i världen som spelar in Spotify Singles i den nya studion i Stockholm.
– De nominerade i Årets Nykomling har kommit otroligt långt på kort tid, de är stjärnskott som vi verkligen vill höra mer av och fortsätta stötta under 2018. Vi brinner för att sammanföra ny talang med musikfans över hela världen och därför är vi otroligt glada över att kunna erbjuda vinnaren i kategorin möjlighet att spela in Spotify Singles i vår nya studio i Stockholm, som en av de allra första artisterna i världen, hälsar Johan Seidefors, Nordic Head of Artists & Label Services på Spotify
En Spotify Singles-inspelning innebär att artisten spelar in en av sina mest populära låtar tillsammans med en unik cover – dessa två inspelningar utgör artistens Spotify Singles. Inom ramen för inspelningen står Spotify för produktion, publicering och promotion medan artisten/skivbolaget äger rättigheter till master.
Lars Nylin