30 januari 2018

4 SNABBA Emelie Stockhaus/projektledare Where’s The Music?

 Where’s The Music? går in på sitt fjärde år och lockar nu delegater från  bl a USA, England, Tyskland, Frankrike och Ryssland, utöver den svenska musikbranschen. MI haffade Emelie Stockhaus för en koll, med mindre än två veckor kvar till festivalen och konferensen i Norrköping.

Förra året var ditt första som projektledare för WTM. Vad har du tagit med dig för lärdomar till i år?

– Att det mesta löser sig! Lite stress är alltid bra, men för mycket är verkligen inte det. Så mycket lärdomar om att delegera mera och se till att verkligen stänga av på kvällarna och helgerna. Sen är det mycket småsaker som jag känner att jag har mycket bättre koll på nu som kommer göra hela festivalen lite mer väloljad förhoppningsvis.

Några nyheter i år?

– Själva konferensen har flyttat till Elite Grand Hotell. Detta gör att det blir lite mer intimt och definitivt enklare för delegaterna att glida in på alla paneler dom önskar. I festivalväg har vi en ny lokal som ska bli rolig att testa. Sen har vi fokuserat på mer extraaktiviteter så som musikquiz, ölprovning och annat gött för så väl festivalbesökare och delegater.

Hur går försäljningen av festivalbiljetter och delegatpass?

– Det rullar på bra! Förra året var en succé och det ser ut att bli lika bra, om inte bättre, i år vilket är superroligt! Något jag har märkt till skillnad från förra året är att vi har mycket mer intresse från utlandet. Flera agenter är på plats och så även skivbolagsfolk vilket jag ser är ett bra tecken på att festivalen börjar få riktigt fotfäste.

Vilka paneler är du mest nyfiken på själv?

– Jag ser fram emot Mental Health in the Music Industry. Alla som är med i den panelen vet vad dom pratar om och det ska bli väldigt intressant att höra. Det är ett ämne jag tycker vi inte pratar tillräckligt mycket om här i Sverige. Även panelen om Streams vs Tickets ska bli intressant att höra, det är ett ämne vi flera gånger har snackat om kring lunchbordet.

Where’s the Music äger rum den 9-10 februari i Norrköpings industrilandskap. Schema över paneler, spelningar mm finns på wheresthemusic.se

Christel Valsinger