30 januari 2018

4 SNABBA Elin Hedman/ producent Manifestgalan 2018

På fredag firar SOM-bolagen på Nalen i Stockholm. I fokus står som vanligt de oeberoende bolagens prisgala Manifest. MI har kollat vad som är på gång med Elin Hedman, som producerar galan tillsammans med Ami Mörén.

Blir det några stora nyheter jämfört tidigare Manifest?

– I år har vi fler fester än någonsin i samband med galan! Musikvideopriset delas ut i Göteborg tillsammans med Göteborgs Filmfestival den 31 januari. Sen sker själva galan på Nalen den 2/2. Till galan är det två efterfester! En på Harlem (lokal i Nalen) som presenteras tillsammans med Fred Perry och så har vi även efterfest på Lilla Hotellbaren där nominerade artister, jury-medlemmar, journalister och andra härliga människor dj’ar. Båda efterfesterna har fri entré och är gratis och alla (som har rätt ålder) är välkomna.

Om DU måste peka på ett inslag i programmet du ser extra mycket fram emot – vilket och varför?

– Är väldigt förväntansfull på att Moa och Marcus ska leda galan. Är ett stort fan av Tankesmedjan så ska bli underbart att uppleva dom live. Det känns även lite läskigt att släppa två satiriker fria på det sättet.

Har du några favoritminnen från tidigare års galor?

– Vet egentligen om det är ett favoritminne men ett speciellt minne är det år jag ombedd att ta emot pris åt The Tough Alliance om dom vann. Det gjorde dom och jag fick gå upp på scen och  hålla ett kort tacktal. Jag gick upp på scenen och fick näsan en blackout. Efteråt mindes jag ingenting av vad jag sagt men fick beröm av en artist på toaletten som sa att jag hållit ett bra tal. Tror jag berättade en anekdot som hade med min pappa att göra men är inte helt säker.

Vad har du för egen del fokus på just nu i musikväg? 

– Jag driver klubben Instant på Pustervik i Göteborg och PR-byrån EHPR. Just nu är det t ex fantastiska album på gång med Slowgold och Kalle J och en underbar video med Det Brinner. Och så spelar Fever Ray i Sverige i slutet av mars/början av april. Det lär bli total magi!

Alla nominerade till Manifest: http://www.musikindustrin.se/2018/01/10/pris-alla-nominerade-till-manifest-2/

Lars Nylin/Christel Valsinger