29 januari 2018

SVERIGETOPPLISTAN v 4 FAK:s tredje etta

Ed Sheeran har tagit ett mjukt järngrepp om singellistan med Perfect Duet [Atlabric UK/Warner] ihop med Beyoncé. Men Drake gör en stark start som fyra med God’s Plan [Cash Money/Universal]. På albumlistan rusar First Aid Kit rakt i topp med Ruins [Columbia/Sony], som blir systrarnas tredje albumetta.

På prispallen är singellistan sig lik. Ed Sheeran finns fortsatt även på plats två ihop med Eminem i River [Aftermatch/Universal]. Post Malone går fortsatt starkt med Rockstar [Republic/Universal], kvar på tredje plats efter 19 veckor.

Förra veckans stora klättring Camila Cabello tappar efter 23 veckor från fyra till sex med Havana [Epic/Sony]. I stället är det Petter som agerar klättrare nummer ett när Toppen av ett berg [Baba/Sony] går från 28 till 8.

En bit ner två intressanta nyheter i Chainsmokers med Sick Boy [Columbia/Sony] som 16 och svenska Jireel som 22 med Forca [Universal/Universal].

Ny etta på Heatseeker är Ramz med Barking [Polydor/Universal].

Albumtäten är helt ny. Förra veckans etta Camila [Epic/Sony] med Camila Cabello faller till tre, under First Aid Kit och nya tvåan Ghost BC med livealbumet Ceremony And Devotion [Reaktor/Universal]. Sistnämda album toppar däremot såväl fysiska listan som vinyllistan – i båda fallen är First Aid Kit tvåa.

Fortsatt etta på samlingslistan är filmmusiken till The Greatest Showman [Atlantic/Warner].

Lars Nylin