29 januari 2018

PRIS Grammy till Childish Gambino

Det blev en Grammy för Childish Gambinos låt Redbone, under söndagens Grammygala i New York och därmed kunde svenske Ludwig Göransson gå hem med ett pris. I de tre kategorier han var nominerad som producent fick han dock se sig snuvad av Bruno Mars.

Ludwig Göransson var som producent officiellt nominerad i tre kategorier till söndagens Grammygala – Album of the Year,  Record of the Year och Best R&B Song – för sitt arbete med Childish Gambinos album Awaken My Love och singeln Redbone. Men det blev storvinnaren Bruno Mars som tillsammans med teamet bakom hans album 24K Magic, plockade hem Grammystatyetten i samtliga de tre kategorierna.

Däremot vann Childish Gambino i kategorin Best Traditional R&B Performance för Redbone, så Göransson blev en vinnare ändå.

Svenska Meshuggah var nominerade i kategorin Best Metal Performance, men blev tomhänta. Den Grammyn gick till Mastodon för Sultan’s Curse.

Eric Bibb, som bott och verkat i Sverige sedan 70-talet, hade chansen på en Grammy för Best Traditional Blues Album, men det priset vanns av The Rolling Stones för Blue & Lonesome.

Hela vinnarlistan finns här: https://www.grammy.com.

Christel Valsinger