22 januari 2018

SVERIGETOPPLISTAN v. 3 Camila Cabellos starka start

Camila Cabello är veckans listnyhet numero uno med debut som albumetta med Camila [Epic/Sony] och starkt klättrande singel. Men Ed Sheerans Perfect Duet ihop med Beyoncé behåller greppet om tätplatsen på singellistan.

Ed Sheeran ståtar även fortsatt på singellistans plats 2 som gäst i Eminems River [Aftermatch/Universal]. Efter 18 veckor går även Post Malone fortsatt starkt med Rockstar [Republic/Universal], kvar på tredje plats.

Men sedan kommer veckans första exempel på Camila Cabellos intåg på diverse listor i samband med debutalbumet från ex-Fifth Harmony-medlemmen. Cabello, född på Kuba, associerar till sin födelsestad i Havana [Epic/Sony] som efter 22 veckor nu går från 8 till den hittills bästa placeringen 4. Cabello toppar även Heatseeker med albumspåret Real Friends [Epic/Sony]. Notera att svenska Noonie Bao och Jarami (Jacob Olofsson och Leo Rami Dawod) finns bland credits på Cabellos album.

Av förra veckans klättrare tappar Alan Walker från 4 till 5 med All Falls Down [Mer Musikk/Sony] medan G-Eazy & Halsey fortsätter uppåt från 28 till 12 och denna vecka 9 med Him & I. G-Eazy har hittills som bäst nått till 4, 2015 med Me, Myself & I med Bebe Rexha.

Förra veckans starkaste nykomling, Bruno Mars & Cardi B med Finesse (Remix) [Atlantic/Warner], klättrar nu starkt från plats 28 till 14. Den här veckan är svenska Lamix starkaste nyhet med Ankare [NBL/Sony] som nummer 25.

På den fysiska listan återkommer Benny Andersson till förstaplatsen med Piano [DG/Universal] medan Black Sabbath som ÅT lägger sig högst med The Ten Year War [BMG Rights/Warner].

Fortsatt etta på samlingslistan är filmmusiken till The Greatest Showman [Atlantic/Warner].

Lars Nylin