16 januari 2018

SVERIGETOPPLISTAN v. 2 Sheeran startar starkt

Ed Sheeran inleder 2018 som han gjorde till vana 2017, han toppar såväl singel- som albumlistan. Perfect Duet ihop med Beyoncé behåller greppet om topp 100 medan Divide [Atlantic UK/Warner] är etta på albumlistan.

Ed Sheeran finns även kvar på singellistans andra plats med sitt gästspel i Eminems River [Aftermatch/Universal]. Post Malone är fortsatt på plats 3 med Rockstar [Republic/Universal].

Förra veckan återhämtade sig listans frontlinereleaser efter julinvasionen. Nu fortsätter detta med några spännande klättrare. Alan Walker går från 7 till 4 med All Falls Down [Mer Musikk/Sony] och G-Eazy & Halsey går starkt från 28 till 12 med Him & I. G-Eazy har hittills som bäst en plats 4 från 2015 med Me, Myself & I ihop med Bebe Rexha.

Starkaste nykomling är Bruno Mars & Cardi B med Finesse (Remix) [Atlantic/Warner] på plats 28.

Heatseeker har en nygammal etta i form av Ted Gärdestads Himlen är oskyldigt blå [Polar/Universal].

På albumlistan gör Watain stark entré med Trident Walk Eclipse [Century Media/Sony]. Den tunga Uppsalagruppen går in som 3 på stora listan, men toppar såväl den fysiska som vinyllistan. Inledningen gör att Watain nptt topp 3 med sina 3 senaste album. 2013 nådde The Wild Hunt till förstaplatsen.

Ny etta på samlingslistan är filmmusiken till The Greatest Showman [Atlantic/Warner].

Lars Nylin