15 januari 2018

PRIS E.B.B.A med Skott på webben på onsdag

Under invigningskvällen av musikfestivalen Eurosonic Noorderslag presenteras årets mest framgångsrika europeiska akter – pristagarna av European Border Breakers Awards. Showen sänds live på EBBA:s sajt, på onsdag 19.15 svensk tid. På scenen står artister som svenska Skott, norska Sigrid och Alma från Finland. Under kvällen presenteras också vem av de tio pristagarna som vunnit folkets röst: Public Choice Award.

Skott har utsetts till av årets EBBA-vinnare i sällskap med bl.a. Alma, franska The Blaze, engelskaYoungr, Sigrid och Salvador Sobral från Portugal, akter som nu alltså prisas för sina framgångar i Europa under 2016-2017.
EBBA-ceremonin äger rum under onsdagskvällen och leds av BBC-programledaren och musikern Jools Holland. Under showen kommer han att tillkännage den EBBA-vinnande artisten som har fått flest röster, och därmed vinner Public Choice Award-priset. Förra året var det Dua Lipa som tog hem titeln. Showen direktsänds på European Border Breakers Award-sajten: www.europeanborderbreakersawards.eu.
Skott, eller Pauline Skött som hon egentligen heter, från Vikarbyn i Dalarna började sin bana i folk- och jazzmiljö och lärde sig sedan till låtskrivande på Musikmakarna i Örnsköldsvik, men kom sedan fram till att hon ville sjunga sin musik själv. Snart fick hon kontrakt med brittiska skivbolaget Chess Club och i dag är Skott ett av de hetaste namnet på den svenska popscenen. Skott arbetar på sitt debutalbum som är planerat att släppas senare i år, och hon har tidigare uppmärksammats av både Lorde och Katy Perry på Twitter för sina singlar Porcelain och Wolf.
Lars Nylin