14 januari 2018

FÖRLAG Sweden Songs på nytt i flera ESC-uttagningar

Sweden Songs har en tradition av att få med låtar i flera länders ESC-uttagningar och 2018 är inget undantag. I år tävlar förlaget i Malta, Rumänien och Vitryssland.

Totalt sex låtar från Sweden Songs tävlar om en plats i ESC-finalen i Lissabon i maj. Tre av dem står John Ballard bakom, i split förlag med Heart Attack Music. One step at the time (John Ballard, Ruth Mussie, Jerusalem Yemane, Irena Krsteva och Kian Fakhary), med artisten Danica Muscat, har gått till final i Maltas nationella uttagning till Eurovision, MESC 2018. Breaking up (av John Ballard, Jonathan Dahl, Robin Carlsson, Marcus Holmberg) med artisten Alessandro Danescu och From underneath (John Ballard och Magnus Hyden), med artisten Hellen i Rumäniens nationella uttagning Selectia nationala till Eurovision 2018. Båda tävlar i semifinal i januari 2018.

I Vitrysslands nationella uttagning till Eurovision 2018 har Sweden Songs tre låtar, Let´s start together right now med text av Karolina Furberg och musik tillsammans med Hans Olov Furberg, artist Pelageya Stefoglo, Turn It Up med Mishelle, skriven av Nicklas Säwström och Christian Löwenborg Wahlström, och Chasing My Tears skriven av Johan Gullbo, artist Tahmina Niyazova.

Christel Valsinger