8 januari 2018

SVERIGETOPPLISTAN v 1 Inget rubbar Ed Sheeran

Med all julmusik plötsligt borta är Sverigetopplistan vecka ett en udda upplevelse med åtskilliga återvändare. Men listornas dominant var med i topp även genom helgerna. Ed Sheeran toppar såväl singel- som albumlistan med Perfect Duet ihop med Beyoncé respektive Divide [Atlantic UK/Warner].

Ed Sheeran finns dessutom på singellistans andra plats via sitt gästspel i Eminems River [Aftermatch/Universal] och som 4 med Shape Of You [East West Records UK/Warner]. Den som spränger sig in i Sheeran-blocket är Post Malone, som låg nio veckor under 2017 med Rockstar [Republic/Universal] och nu finns som 3.

De som återhämtar sig starkast är Luis Fonsi, Damn Yankee och Justin Bieber som går från 66 till 5 med sommarhiten Despacito (remix) [Universal/Universal] och ännu mera så Axwell & Ingrosso, som puffats ner till plats 82 av jullåtar men nu är 14 med More Than You Know [Virgin/EMI/Universal].

Heatseeker har en återvändare som etta i form av G-Easy med No Limit [BPG/RCA/Sony]

Etta på samlingslistan och den fysiska listan är fortsatt Så mycket bättre – säsong 8 [Playground/Playground].

Lars Nylin

 

 

 

Veckan innan jul bröt Eminem den totala juldominansen genom att gå in som 1 med River feat Ed Sheeran [Aftermath/Universal], Den faller nu till plats 3 medan just Ed Sheeran är kvar som 2 ihop med Beyoncé i Perfect Duet [Atlantic UK/Warner].