18 december 2017

”Vi är ett dreamteam” Dimberg och Jernberg startar management

Den 14 december startade ett nytt management i Skandinavien då två mycket rutinerade branschpersoner slog ihop påsarna; Marie Dimberg och Tomas Jernberg.

Marie Dimberg har sedan 1997 drivit Dimberg management där Per Gessle, Marie Fredriksson (Roxette), Peter Jöback, Jonas Åkerlund, Loney Dear och Emmi Christensson ingår i stallet. Genom åren har hon också varit ytterst involverad i bl.a. Lisa Miskovskys och Agnes internationella karriärer. Dessförinnan jobbade Dimberg på EMI Records i Stockholm och London som VP of Marketing. Förutom jobb med internationella artister som t.ex. David Bowie , Paul McCartney, Blur och Radiohead ansvarade Marie för lanseringen av bl.a. Jakob Hellman, Rebecka Törnqvist och Lisa Ekdahl och hon var från allra första början instrumental i Roxettes enorma världssuccé. Marie har blivit utnämnd till Musikbranschens mäktigaste kvinna i MI och förra året mottog hon Denniz Pop Awards för Most Valuable Person.

Tomas Jernberg har en gedigen bakgrund inom management där han under tio år drev sitt eget management bolag och var manager för bland andra Hammerfall och Mustasch. I sex år har han befunnit sig på Warner Music, varav de senaste fyra åren som Director of International Exploitation för Warner Music Nordics, en exekutiv roll som globalt marknadsansvarig för nordiska artister som Miriam Bryant, Julie Bergen, Sabina Ddumba, NONONO, Otto Knows, Nause, Roxette, Christopher m.fl. där rollen har varit att koordinera och etablera nya artistkarriärer över världen.

– Jag har jobbat nära Tomas i samband med Roxettes lansering på Warner och är så glad att efter tjugo år ta ett nytt steg, med nya möjligheter tillsammans med Tomas. Vi kompletterar varandra och våra olika erfarenheter och vi vill bygga ett starkt management med ett starkt skandinaviskt artiststall, säger Marie Dimberg.

– Jag och Marie är ett dreamteam, kan inte föreställa mig en bättre partner för att skapa ett nordiskt supermanagement. Vi har en stor gemensam erfarenhet av att bygga artistkarriärer både på hemmaplan och internationellt och det är det vi ska fortsätta göra, ännu starkare tillsammans” säger Tomas Jernberg.

Dimberg & Jernberg kommer husera på Ölandsgatan 42 på Söder i Stockholm där även Nathalie Tuokko finns på plats.

Lars Nylin