18 december 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 50 Chris & Christmas

Singellistan har en tidig julkaramell i att Idol-vinnaren Chris Kläfford rusar in som 4 med Treading Water [Universal/Universal]. Annars är listan sig lik med Ed Sheeran i topp tillsammans med Beyoncé i Perfect Duet [Atlantic UK/Warner] följt av en hel karneval med jullåtar. På albumlistan återtar Benny Andersson tätplatsen med Piano [DG/Universal].

Förra veckan var veckan när julen helt tog över listorna, toppat av Maria Carey som nummer  två med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony] . Så är mönstret även denna vecka med 11 av 30 låtar på topp 30 baserade i jultema.

Men det finns en nyhet ytterligare på topp 30 utöver Chris KläffordAxwell & Ingrosso går in som 27 med Dreamer [Virgin EMI/Universal].

Benny Andersson toppar även den fysiska listan medan Olle Ljungström är ny etta på vinyllistan med postuma Måla hela världen [Warner/Warner]. Lasse Stefanz tappar en plats till 2 med förra vcekans nya etta Country Winter Party [Mariann/Warner] medan U2, tvåa förra veckan, faller till 19 med Songs of Experience [Island UK/Universal].

Kvar som etta på samlingslistan är Så mycket bättre säsong 6 [Playground/Playground] medan hyllningsprogrammet till Sven-Ingvars i samma serie är nya tvåa [Playground/Playground].

I övrigt kan noteras att Julbrasan [Outpost/Naxos] toppar DVD-listan och Malena Ernman den klassiska listan med I decembertid [Roxy/Sony] – det är som vanligt alltså veckan innan jul.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin