3 december 2017

FÖRLAG Emil ”Loney Dear” Svanängen till UMP

Universal Music Publishing har kontrakterat singer-songwritern och multiinstrumentalisten Emil Svanängen, som går under artistnamnet Loney Dear.

– Jag har varit ett stort fan av Emil och hans Loney Dear så länge jag kan minnas, så det känns naturligtvis fantastiskt att nu få jobba ihop och representera honom som förläggare. Emil är inne i en väldigt kreativ fas med nytt album och turné, vi kommer att få höra mycket framöver från en av landets bästa låtskrivare och artister, säger Martin Ingeström, VD Universal Music Publishing Scandinavia.

Loney Dears senaste självbetitlade album släpptes 29 september via Peter Gabriels etikett Real World Records. Det blev nyligen officiellt att Loney Dear fortsätter sin omfattande Europaturné under 2018 med start i februari.

Lars Nylin

Bilden fr v: Martin Ingeström och Emil Svanängen