27 november 2017

MUSIKBOLAG Daniel Ledinsky bakom ny label

Branschbekante Daniel Ledinsky har startat ett nytt skivbolag. Acid Moose är baserat i Los Angeles och har inlett ett samarbete med Sony Music. Första utgivningen är med Ledinskys egna band The Neverly Boys.

Daniel Ledinsky som bland annat startade och drev etiketterna Razzia och Family Tree under 2000-talets början bor numera i Los Angeles. Förra året fick han en uppmärksammad hit med DonaldTrumpMakesMeWannaSmokeCrack, som idag har mer än sex miljoner streams på Spotify.

Nu har han startat gruppen The Neverly Boys, tillsammans med David Andrew Sitek, en av originalmedlemmarna från legendariska indiebandet TV On The Radio. Såväl Sitek som Ledinsky har skrivit och producerat låtar till världsartister på varsitt håll, såsom Cee Lo GreenTove LoShakira, Rihanna (Daniel Ledinsky) och Kelis och The Yeah Yeah Yeahs (David Andrew Sitek). Tillsammans har de också skrivit och producerat åt  Blondie och Pussy Riot.

Första singeln från det kommande debutalbumet är redan släppt och heter Burn, Hollywood, Burn. Musiken ges ut på nystartade skivbolaget Acid Moose, som är licensierat till Sony Music.

Christel Valsinger