20 november 2017

LIVE Summerburst Stockholm på ny plats

För åttonde året i rad i Stockholm och sjunde i Göteborg kommer Summerburst tillbaka sommaren 2018. Datumen är satta till 1-2 juni i Göteborg och 15-16 juni i Stockholm. Festivalen i Stockholm har vuxit ur spelplatsen på Gärdet och intar ett område vid Östermalms IP och Ryttarstadion för att få plats med en tredje scen med namnet Love Affair. Biljetterna släpps nästa måndag, 27 november,

Sedan Summerburst i Stockholm växte ur lokalerna på Stadion har festivalen genomförts på Gärdet. Från och med i år tar festivalen över ytorna i och runt Östermalms IP, ett kuperat område där det finns plats för tre scener. I Göteborg fortsätter festivalen precis som tidigare år på Ullevi. Även där adderas en technoscen som då ersätter den gamla Orion-scenen.

Förra årets introducerades scenen Garden Stage i Stockholm, nu får även Summerburst i Göteborg en scen med det namnet.

”Det känns oerhört spännande med Summerburst 2018. Allt ifrån nya platsen Östermalms IP, till nya technoscenen samt att vi nu också lägger in Garden Stage i Göteborg. Vi har lyssnat mycket på våra besökare och tagit tillbaka Summerburst till den känsla som fanns för några år sen när house och glädjen över att dansa hela dagen med sina kompisar var som störst!”, säger , festivalgeneral för Summerburst, i ett pressmeddelande.

Lars Nylin