14 november 2017

TV Ny säsong av Hitlåtens historia

Den 14 november startar en ny säsong av Hitlåtens Historia. I den nionde omgången av programserien får vi höra historierna bakom låtar som Sweet Child O’Mine med Guns n’ Roses, Forever Young med Alphaville och No Coke med Dr Alban.

I hittills åtta säsonger har SVT-serien Hitlåtens historia berättat ”historien bakom låtarna vi alla har hört”. Samtidigt som en tionde omgång av programserien nu är under produktion är det ikväll premiär för den nionde säsongen.

I premiäravsnittet återvänder programledaren Magnus Broni indirekt till sitt pojkrum i Övertorp. Avsnittet handlar om Sweet Child O’Mine med Guns ’N Roses från 1987, ett band som är Sverigeaktuellt sommaren 2018.

Den 21 november får vi storyn bakom Alphavilles Forever Young och den 28/11 handlar det om No Coke med Dr Alban. Övriga tre avsnitt i säsongen bjuder på  Shoreline (Broder Daniel), Ca Plane Pour Moi (Plastic Bertrand) och Punkrocker/Hip Hoper (Teddybears/Rusiak).

Christel Valsinger