14 november 2017

FÖRLAG ”Yes Ma’am” samlar kvinnliga kreatörer i camp

Med start imorgon arrangeras ett låtskrivarcamp för kvinnliga kreatörer i Gottefar Studio i Stockholm. Bakom initiativet står artisten, låtskrivaren och producenten YAYA (bilden), tillsammans med Jessica Brandt, A&R på Universal Music Publishing.

Första omgången av ”Yes Ma’am” genomförs tillsammans med A&R Tove Alexandersson och Warner Music. Warners artister Dotter, Etta Zelmani och Mayka kommer att inta studion på Söder Mälarstrand tillsammans med ett helt team av kvinnliga kreatörer för att skriva och producera ny musik till artisterna. Det inbjudna teamet består denna gången av Linnea Södahl, Bishat, Natali Noor, Jane Rain (Hanna Stenson & Lisa Gagerman), Amanda Börjesson, Johanna Andrén, Alessandra GunthardtFELIN och såklart YAYA själv.

YAYA är låtskrivare, producent och artist och skriver och producerar musik åt både sig själv och andra. Senaste singeln In My Body släpptes i  oktober och kommer i november att följas upp med en hel EP. YAYA delar studio med FELIN i Gottefar studios, som också huserar Magnus Lidehäll, Salem al Fakir, Vincent Pontare, Sebastian Ingrosso och Axwell.

Ett låtskrivarcamp för kvinnor fattas både henne och musikbranschen, menar hon.

– Det finns så många grymma tjejer därute som sitter på så mycket kunskap och inspiration som aldrig får ta plats. Det börjar poppa upp många forum och sammanhang där kvinnliga och icke binära personer möts och supportar varandra, men det behövs mer. Jag känner att jag vill ta steget och bidra till att främja kvinnor i dagens musikbransch och tillsammans med mina idoler skapa musik.

Ytterligare en upplaga av ”Yes Ma’am”planeras att äga rum i december. Då i samarbete med Universal Music och deras artister.

Christel Valsinger