14 november 2017

FÖRLAG RedOne och T.I Jakke Erixson bakom stjärnspäckad singel

Det finns ett antal Sverigekopplingar när låten Boom Boom med RedOne featuring Daddy Yankee, French Montana och Dinah Jane de de senaste veckorna blivit en gigantisk YouTube-hits – mer än 73 miljoner streams – och synts även högt på olika Spotifylistor i världen.

Utöver Nadir ”RedOne” Khayat själv består kopplingen i Capitol Music Publishings T.I Jakke Erixson, som har credits såväl som låtskrivare som producent.  Boom Boom har samplat melodin från Modjos låt Lady (Hear Me Tonight) vilket gör att även legenderna Bernard Edwards och Nile Rodgers finns med i credits för den redan stjärnspäckade nya låten.

Störst genomslag har Boom Boom hittills haft på YouTube med mer än 73 miljoner streams, men den har även synts högt på olika virallistor på Spotify och har totalt passerat fyra miljoner streams under de första två veckorna.

Smålänningen T.I (Tiny Island) Jakke Erixson finns sedan 2014 i Los Angeles och har tidigare ihop med RedOne bl a gjort USA:s  officiella OS-låt förra året.

Lars Nylin