11 november 2017

FÖRLAG Nya framgångar för Cosmos i öst

Cosmos Music Publishing rapporterar ett antal nya stora framgångar i östra Asien – men även på svensk hemmaplan.

Sydkoreanska Girls Generations singel  Holiday är skriven av Cosmos Musics Louise Frick-Sveen och Märta Grauers. Den har i dagsläget mer än 28 miljoner YouTube-visningar, runt 400 000 nedladdningar och över 20 miljoner streams samt är inkluderat på Girls Generations nya album, som har sålt närmare 200 000 exemplar.

Japanska Namie Amuros senaste singel Showtime är skriven av Cosmos Musics Maria Marcus tillsammans med Samuel Waermö och GUCCI. Marcus har sammanlagt tre låtar på Amuros nya album Finally, ett album som noterade 460 000 i förstadagsförsäljning med en förhandsorder på över en miljon.

Den Sydkoreanska gruppen Twice har på tre veckor sålt platina (250 000 ex) av sina nya singel Luv Me i Japan, en låt skriven av Albin Nordqvist och Malin Johansson.

Men även på svenska hemmaplan har Cosmos haft framgångar. Pontus Frisk, som nyligen förnyade sitt avtal med Cosmos Music Publishing, har skrivit och producerat nya singeln från Joakim Lundell, Only Human, feat. Sophie Elise. Frisk har under året redan tidigare haft två Spotify-ettor med Lundell – All I Need och Waiting For plus hiten My Addiction – samtliga stora radioframgångar.

Lars Nylin