9 november 2017

LIVE Nytt VD-skap på Live Nation

Live Nation Sverige får i dagarna nytt VD-skap i form av Anna Sjölund och Therése Liljedahl. Live Nations nordiska VD Carl Pernow släpper i samband med detta VD-rollen för Sverige för att fokusera helt på Norden.

Anna Sjölund arbetar i dag som Head Promoter på Live Nation Sverige och är därmed ytterst ansvarig för Live Nations konsertverksamhet, en roll som hon kommer behålla samtidigt som hon intar rollen som VD – med huvudansvar för all konsert- och turnéverksamhet samt festivaler.

Med sina 18 år i bolaget (varav tre som VP Operations Central and Eastern Europe) har Anna kommit att bli en viktig promotor för Live Nation i Europa.

– Jag har tillbringat större delen av min karriär inom bolaget och fått möjligheten att växa och utvecklas med verksamheten – det ska bli fantastiskt roligt och spännande att fortsätta den resan i denna nya roll, säger Sjölund i ett pressmeddelande.

Therése Liljedahl arbetar i dag som Director Marketing & Nordic Partnership på Live Nation. Hon har erfarenhet av över 20 år i media- och underhållningsbranschen i ledande positioner, senast Marknadsdirektör på MTG. Liljedahl blir VD med huvudansvar för marketing, partnership, ekonomi, administration och HR. Hon behåller nordiskt ansvar för partnership.

– Att få denna möjlighet och detta förtroende är en ära. Jag ser fram emot att ta nästa steg på Live Nation Sverige tillsammans med mina fantastiska kollegor, säger Liljedahl.

– Jag är stolt och glad att Anna och Therése har antagit utmaningen att föra Live Nation Sverige in i framtiden, säger Thomas Johansson, Styrelseordförande Live Nation Nordics.

– Jag är glad att kunna lämna över ledarskapet för Live Nation Sweden AB till två kollegor med sådan gedigen kompetens inom sina respektive områden. Det ska bli spännande att utveckla den nordiska verksamheten vidare med Anna och Therése och våra nordiska kollegor, säger Carl Pernow, Nordisk VD Live Nation.

Live Nation är Sveriges största arrangör av konserter, turnéer och evenemang med över 2000 årliga evenemang.

Lars Nylin