7 november 2017

PÅ JOBBET MED Nina Nestlander/Sweden Music

Nina Nestlander jobbar med några av Sveriges största artister och låtskrivare. Hon har ett spartanskt skrivbord, men kontoret fullt av Seinabo Sey-affischer och Vargas & Lagola-hoodies. Och musiken strömmar ur stora pojkrumshögtalare.

Vad är ditt jobb?

– Head of Sweden Music, som är ett managementbolag / label under Universal Music och Universal Publishing. Jag fokuserar nu främst på management för Seinabo Sey, Vargas & Lagola (Salem Al Fakir & Vincent Pontare) och MagnusTheMagnus (Magnus Lidehäll).

Var sitter du? 

– Jag har flyttat runt lite på Universal under de dryga fyra åren jag har arbetat här, men just nu sitter jag i ett eget rum hos förlaget vid A&R- och synkavdelningen. Har nog ett otroligt spartanskt skrivbord, på sin höjd ett block och en penna förutom min dator. Blir stressad av fysiska papper lol.

Har du nån artistmerch på ditt kontor/skrivbord? 

– Ja, massa! Bland annat världens snyggaste poster med Seinabo inför hennes spelning i Globen nästa år och Vargas & Lagola-hoodies. Lite diverse presenter, bland annat en space-badbomb som jag fått av Maja Francis. Turistbilder med artister från olika resor och suddiga fotoautomat-bilder från roliga tillfällen ihop med kollegor.

Vilken är den vanligaste frågan du får i mail?

– Det är nog intervju- eller samarbetsförfrågningar med Seinabo.

Sweden Music hanterar både musikutgivning,  förlagsverksamhet och management. Brukar du möta förvirring från andra i branschen pga det?

–Ja, men så är det nog alltid när man startar upp något och gör det på ett nytt sätt. Superviktigt att vara tydlig då. Och det där ’nya och konstiga’ blir ibland praxis efter ett tag om man gör det på rätt sätt, och fler tar efter.

 Vem är du på möten – den aktiva och pratiga eller lyssnande och reflekterande?

– Beror nog helt på sammanhanget, är mer aktiv i mindre möten, tycker det är lättare att vara effektiv och kreativ då. I större grupper är jag nog mer den lyssnande och reflekterande.

Hur lyssnar du på musik på jobbet?

– Högt i mina stora pojkrumshögtalare.

Vad lyssnar du helst på just nu?

Sam Smiths nya album och demos på våra kommande släpp

När är jobbet som bäst? Som sämst?

– Jobbet är som bäst när jag får utrymme att jobba långsiktigt, med att etablera artister och låtar. Jag är väldigt glad att jag har möjligheten att göra det på Sweden Music. Ett bra exempel är tex MagnusTheMagnus, som är Magnus Lidehälls producentalias. Vi började jobba med hans låtar i november 2016, och idag, ett år senare, upptäcker folk fortfarande hans första singel Area och den peakar för varje dag. Nyligen användes den i Apples reklamspot för nya iPhone8. Det är häftigt.

– Som sämst är det när det ur ett kortsiktigt perspektiv stirras blint på statistik. Det är en viktig del, men det är långt ifrån allt.

Vad/vilka jobbar du med i höst och vinter?

– Aktuella/nya låtar med MagnusTheMagnus och Vargas & Lagola. Förbereder mycket ihop med Seinabo Sey som ska släppa ny musik nästa år. Sweden Music kommer också ge ut nya låtar med Maja Francis och Lune som går på repeat hos mig.

Christel Valsinger