4 november 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 44 Post Malone vs. NF

Post Malone släpper inte förstaplatsen med Rockstar [Republic/Universal]. Men rapkollegan NF kommer allt närmare och är nu 2 med Let You Down [Capitol/Universal]. Albumlistan har åter Benny Andersson högst upp med Piano [DG/Universal].

Zayn faller på singellistan en plats till nummer 3 med Dusk Till Dawn [RCA/Sony]. Förra veckans bästa nykomling Kygo klättrar till 9 med Kids In Love [Kygo/Sony]. Den andra, Kaliffa med Tippa på tå [Chraamofon/Universal], faller däremot från 12 till 15.

Den här veckans hetaste nykomling är Selena Gomez & Marshmello med Wolves [SG/Universal] som 13 medan Molly Sandén går in som 20 med Utan dig [MS/Sony].

Så mycket bättre gör ännu inga avtryck högt på listan. Bästa utfallet av Anders Wendins dag är att Icona Pop går in som 51 med Moneybrother-låten They’re Building Walls Around Us [Music Company Ten/Sony].

Heatseeker har en ny etta i Rita Ora, upp från 4 med Anywhere [Atlantic/Warner].

Benny Andersson toppar även den fysiska listan med Piano [DG/Universal] medan svenska Stillborn toppar vinyllistan med Nocturnal [Black Lodge/Sound Pollution].

På samlingslistan är soundtracket till Trolls [RCA/Sony] kvar i topp.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin