31 oktober 2017

MUSIKBOLAG Larz Kristerz till Playground

Larz Kristerz, ett av landets populäraste dansband, byter bolag till Playground Music, nytt album kommer i mitten av 2018.

Lars Krizterz konkurrerar om titeln ”Sveriges största Dansband” efter sitt stora genombrott med segern i TV-programmet Dansbandskampen 2008, tio framgångsrika studioalbum och ett tusental spelningar sedan 2001. Nu har de skrivit på för Playground Music och har en ny platta på väg .

– Vi i Larz-Kristerz ser fram emot ett kreativt och långvarigt samarbete med Playground. Vi tar steget från majorbolag till indielabel, vilket passar oss fint nu. Playground verkar veta vad de håller på med. Vi hoppas att båda parter ska ha ömsesidig glädje och nytta av varandra, säger Peter Larsson, sångare i Larz Kristerz.

– Jag är otroligt glad att få jobba med Larz Kristerz. De är en enastående välfungerande orkester som har full koll på alla bitar, från låtskrivande och skivproduktion, till image, scenkläder, ekonomi, turnélogistik och aktivitet på sociala medier. De verkar vara ett sammansvetsat och stolt gäng som bor kvar i Älvdalen. Musikaliskt ligger de egentligen ganska nära den brittiska pubrocken från mitten av 70-talet innan den transformerades till punk. Kluriga texter och svängiga låtar, säger Lars Tengroth, A&R på Playground Music. Producent för nya albumet blir Sören ”Sulo” Karlsson som även är delaktig i låtskrivandet. Det nya albumet väntas komma i mitten av 2018

Larz Kristerz spelar för närvarande krogshow i Tällberg för sjunde året i rad, årets show heter Rätt Å Slätt, precis som bandets senaste album som släpptes 2016 och blev ännu en listetta för bandet.

Lars Nylin