30 oktober 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 43 Kan NF peta ner Post Malone?

Post Malone är orubblig på singelistan med sin Rockstar [Republic/Universal]. Men NF fortsätter sin klättring och den amerikanske rapparen är nu 3 med Let You Down [Capitol/Universal]. Avicii är tillbaka på albumtronen med AVĪCII (01) [Universal/Universal] medan Europe går starkt in som 2 med Walk On Earth [Silver Lining/Warner]. Så mycket bättre startar detta år försiktigt på singellistan.

Under Post Malone är Zayn fortsatt nummer 2 med Dusk Till Dawn [RCA/Sony]. Logic faller en plats ytterligare till 6 med 1-800-273-8255 [Def Jam/Universal]. Ed Sheeran petas också ner en plats till 4 med Perfect [East West/Warner].

Hetaste nykomling är Kygo som 19 med Kids In Love [Kygo/Sony] och Kaliffa med Tippa på tå [Chraamofon/Universal], singeln som följer upp jättehiten Helst seriöst (som bäst 2 på Sverigetopplistan och över 20 miljoner streams).

Att så mycket bättre dragit i gång får sina första noteringar. Men längre ner på listan än de senaste åren. Uno Svenningssons dag ger som bäst Sabina Ddumba som 50 med Vågorna [Warner/Warner] och Icona Pop som 61 med Det måste gå [Music Company Ten/Sony].

Heatseeker har en ny etta i Adel som går från 3 med Skina [Amuseio]. Och nej, det blev inte sjätte veckan gillt för Elias Abbas, han faller till 7 med Min queen [Warner/Warner] efter att tre gånger toppat Heatseeker.

albumlistan faller förra veckans etta Benny Andersson till 4 med Piano [DG/Universal]. Nya tvåan Europe toppar såväl den fysiska listan som vinyllistan.

På samlingslistan regerar Trolls [RCA/Sony] stabilt som nummer 1.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin