24 oktober 2017

MUSIKBOLAG Helen McLaughlin Managing Director Warner Music Sweden

Helen McLaughlin blir Managing Director på Warner Music Sweden. McLaughlin kommer närmast från Sony Music Sweden där hon varit A & R-chef de senaste sex åren.

Helen McLaughlin kommer att börja i sin nya roll den 1 januari 2018 och rapporterar då till Jonas Siljemark, VD för Warner Music Nordics.

McLaughlin säger i ett pressmeddelande: “Jag är glad och smickrad över att ha erbjudits denna möjlighet. Jag har känt Jonas Siljemark i många år och jag är glad över att få arbeta med honom och att lära känna den övriga Warnerfamiljen. Det är en mycket spännande tid för bolaget och jag hoppas att jag kommer att kunna hjälpa till att fortsätta det fina arbete som har utförts de senaste åren.

Siljemark fortsätter: ”Helen är välkänd i den svenska musikindustrin som någon som sätter artistens intressen främst. Hon har en fantastisk meritlista i att utveckla artister och att bygga långsiktiga karriärer. Jag längtar efter att se vad hon kan uppnå genom att leda det svenska Warner-teamet.”

McLaughlins karriär inleddes 1992 på Sony Music, då som International Product Manager. Hon blev 1996 Managing DirectorV2 Music Scandinavia, det ledande oberoende bolaget som då hade sjösatts av Sir Richard Branson, och var kvar där i elva år. På V2 arbetade McLaughlin med artister som Ane Brun, Johnossi, Markus Krunegård, Peter Bjorn and John och Those Dancing Days.

2009 flyttade hon till Universal Music Sweden för att arbeta som Artist Development Manager, innan McLaughlin 2011 fick titeln Head of A & RSony Music.  I sin roll på Sony har hon arbetat med artister som Frans, Kim Cesarion, Kverlertak, Kygo, Mando Diao, Peg Parnevik och Shirin.

Lars Nylin