23 oktober 2017

FÖRLAG Linnea Södahl till Warner/Chappell

Låtskrivaren  Linnea Södahl har skrivit ett världsomspännande förlagsavtal med Warner/Chapell. Södahl är en av låtskrivarna bakom Zara Larssons internationella jättehit Lush Life.

Lush Life är platinacertifierad i 15 länder, inklusive Storbritannien och USA och har nått 10x platina i Sverige. Låten har dessutom toppat listorna i Sverige, Polen och Mexiko och legat topp tio i många andra länder, däribland England (3:a).

– Jag går alltid på magkänsla, så när jag fick chansen att jobba med Warner/Chapell visste jag att det var rätt! Warner/Chapell är hem åt flera av mina favoriter bland låtskrivare och artister och jag är glad att bli en del av det team som kommer att hjälpa mig att ta mitt låtskrivande till nästa nivå.

Förutom Lush Life har Linnea låtskrivarcredits på Tinie Tempahs album Youth, låten Wolf med Skott, Crime med Grey och Jadeds In The Morning. Hon har också arbetat med artister som Anne-Marie, Axwell, Icona Pop, Louisa Johnson, Tove Styrke och Wizkid.

– Linnea är en fantastisk, ung talang och en låtskrivare som jag är enormt imponerad av. Jag ser veklingen fram emot att se henne fortsätta att växa och utvecklas med oss på Warner/Chappell, säger Mike Smith, Managing Director, Warner/Chappell Music UK, i ett pressmeddelande.

Christel Valsinger 

På bilden: Mike Smith, managing director, Warner/Chappell Music UK; Linnea Södahl; Paul Smith, Senior International Creative Manager, Warner/Chappell Music UK