22 oktober 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 42 Bennys egen etta

Post Malone är just nu omöjlig att rubba på singelistan med Rockstar [Republic/Universal]. albumlistan skiftar det däremot och Benny Andersson är ny etta med Piano [DG/Universal].

På singellistan under Post Malone är Zayn fortsatt tvåa med Dusk Till Dawn [RCA/Sony]. De senaste veckornas klättrare, nyss Sverigeaktuelle , Logic faller en plats till 6 med 1-800-273-8255 [Def Jam/Universal]. Ed Sheeran klättar däremot vidare och är nu nummer 3 med Perfect [East West/Warner].

Den starkaste klättraren i toppen är dock fortsatt den amerikanske rapparen NF, som gått från plats 52 till 13 och nu 8 med singeln Let You Down [Capitol/Universal]. En bit ner klättrar dock albumaktuella Pink ännu starkare med What About Us [RCA/Sony], som går från 25 till 15. Det innebär den bästa placeringen på fem år för amerikanskan.

Förra veckans etta på Heatseeker, Gucci Gang [WB/Warner] med Lil Pump, är denna vecka bästa nykomling på plats 76. På nämnda Heatseeker är ettan mycket bekant. För tredje gången (!) finns Elias Abbas där med Min queen [Warner/Warner].

Benny Andersson har knappast varit utan albumettor genom åren. Inte minst har han haft sådana under namnet Benny Anderssons Orkester. Under helt eget namn är det däremot premiär och tredje gången gillt, Bennys album från 1980-talet nådde som bäst plats 6 med Klinga mina klockor från 1987. Piano toppar även den fysiska listan.

Avicii är nu nummer 2 med AVĪCII (01) [Universal/Universal]. Bästa nykomling på albumlistan är Pink med Beautiful Trauma [RCA/Sony]. Thåström är kvar i topp av vinyllistan med Centralmassivet [Razzia/Sony].

På samlingslistan är soundtracket till Trolls [RCA/Sony] kvar som nummer 1.

Nästa vecka vet vi lite mer om sprängkraften i årets Så mycket bättre-uppsättning. Några år har programmet helt dominerat Sverigetopplistan. Andra år – som i fjol – har avtrycken inte blivit lika markanta.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin