16 oktober 2017

MUSIKBOLAG Ten fyller ten

Det är faktiskt sant. I dagarna har det gått tio år sedan TEN Music Group kontrakterade sin första artist. I ett minifirande har TEN räknat ihop alla certifikat genom åren och låtit grundaren Ola Håkansson komma med en hälsning via MI.

Det är ett klart imponerande facit som TEN meddelar MI. Under sina tio första år har bolaget samlat ihop: två diamant-certifikat, 199 stycken för platinumförsäljning och 56 för guld. Allt efter mer än tre miljarder streams.

Först att kontrakteras 2007 var Erik Hassle. Det var också Hassles Hurtful (Grizzly, Mack, Tommy Tysper, Hassle) som 2008 blev den första guldlåten med TEN involverade.

2017 består TEN:s stall av: Benjamin Ingrosso, Elliphant, FO&O, Hanna & Andrea, Heidi Musum, I M Alec, Icona Pop, Maria Hazell, Niki & The Dove, Strandels och inte minst bolagets kommersiellt största artist, Zara Larsson.

När MI ber bolagets grundare Ola Håkansson att kommentera de tio åren väljer han att tacka sitt team:

– De här tio åren har varit en helt fantastiskt resa. Jag vill tacka våra artister, låtskrivare, producenter och inte minst TEN:s personal.
Vi har kommit en lång väg ifrån de första stapplande stegen nerifrån studion på Hagagatan 10, som fortfarande är en viktig del av TEN fylld av entusiasm och kreativitet – för två sedan öppnade vi också fyra studior på Ventura Boulverad i Los Angeles. Utan er allas ert stora engagemang och arbete hade den här fantastiska TEN-resan inte  varit möjlig, säger Håkansson.

Lars Nylin