16 oktober 2017

Artist-app från Spotify

Med en ny app kan artister och representanter i fortsättningen även via mobilen se hur det går för nya låtar under den första veckan, redigera profiler och se var det lyssnas.

I bara den andra appen någonsin från Spotify själva går det med detta att göra det mesta som tidigare bara gått att sköta via skärm. I en bloggpost säger Spotifys produktmanager Miles Lennon att gratisappen: ”puts control directly into your hands, whether you’re on the road, in the studio, or wherever, and it works smoothly with the regular Spotify app.”

I nuläget finns bara en app för iOS, men en Android-version ska vara på gång. Spotify går med appen i spåren på Kobalt, Sony, BMG och någon till som tidigare presenterat liknande ”live-resultat-appar”.  Starplats för appen finns här: https://artists.spotify.com/.