9 oktober 2017

PRIS Tampere Music Award till Pelle Lidell

Förlagsveteranen Pelle Lidell har belönats med Tampere Music Award for Exceptional Achievement in Music Business. Priset, som delades ut på den internationella musikbranschkonferensen Music & Media i Tammerfors,  får han bl a för att ha hjälpt finska låtskrivare att nå ut internationellt. 

Priset delades ut av de finska musikexportorganisationerna Music Finland & Music & Media den 6 oktober. Organisationerna beskriver Pelle Lidell som en ledande figur inom nordisk förlagsindustrin och en av Europas mest konsekventa hitleverantörer under de senaste 20 åren. Han har dessutom varit en viktig brobyggare för den finska förlagsvärlden, genom att dela sina nätverk och etablera relationer med marknader över hela världen, i synnerhet asiatiska, menar organisationerna.

– Since the beginning, Pelle has been a key player in the Finnish Song Castle projects. Pelle works with great heart and great loudness. I cannot really imagine anyone being a more suitable winner for this prize than him, säger musikern, producenten och finska förlagsveteranen  Antti Lehtinen.

Music Finlands förre exportchef, Sami Häikiö:

– Pelle Lidell plays a huge part in the internationalization of Finnish songwriting. Always giving help during my days at Music Finland, Pelle has a big heart for his neighbor country and a key role in opening the gateway to Korean market for our publishers and songwriters.

Pelle Lidell startade EKKO Music Rights Europe i januari i år och förlaget är ett samarbete med Sydkoreanska SM Entertainments grundare Soo Man Lee. Lidell kom närmast från rollen som European A&R ExecutiveUniversal Music Publishing Ltd UK och han har innan dess varit  Head of A&R och deputy MD på Air Chrysalis Scandinavia och CEO och delägare i Murlyn Songs.

Christel Valsinger