19 september 2017

RADIO Temat klart för Musikhjälpen

”Barn är inte till salu” lyder temat för årets insamling till Musikhjälpen som addresserar den växande sexhandeln med barn. Från och med idag går det att starta digitala bössor och engagemang.

– Musikhjälpen kommer i år att ta upp ett mycket svårt och tungt ämne, men genom att sprida kunskap om barnsexhandeln och se barnen bakom siffrorna kan vi bidra till en förändring, säger Per Byman, generalsekreterare för Radiohjälpen på Musikhjälpens hemsida.

Sexhandeln med barn är en växande kriminell miljardindustri. Åtminstone 2 miljoner barn utnyttjas varje år, men mörkertalen är stora, menar organisationer som jobbar med frågan.

– Pengarna vi kommer samla in i december kan till exempel användas till att sprida information i förebyggande syfte, skapa säkra zoner för barn så att de inte hamnar i riskområden för att säljas och rehabilitering av de som lyckats ta sig ur sexhandeln.

Musikhjälpen äger i år rum i Umeå den 11-17 december. Men redan nu går det att registrera engagemang och starta digitala bössor. Det gör du här http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=6780597

Christel Valsinger

Foto: Farzana Hossen/Save The Children

18-åriga Hena från Bangladesh blev lurad in i sexhandeln med löfte om att få jobb som hushållerska.

Foto: Farzana Hossen/Save The Children