5 september 2017

MUSIKBOLAG Universal Music och Capitol Live i samarbete med Adrian Modiggård

Artisten och låtskrivaren Adrian Modiggård har kontrakterats till Universal Music Sweden och bokningsbolaget Capitol Live.  Inom kort släpps nya singeln Kameleont.

Adrian Modiggård föddes till att bli musiker. Redan som 9-åring debuterade han på tamburin i sin pappas band Eldkvarn. Som 16-åring inledde han sin solokarriär och släppte två singlar på EMI, därefter har han turnerat flitigt med Eldkvarn och medverkat som musiker och sidekick i Pluras Kök och tilldelats Ted Gärdestad-stipendiet.

Adrian började skriva på svenska och 2014 släpptes den kritikerrosade debutsingeln Om inte du vill ha mig.

Uppföljaren Fakking jävla underbar gästades av Titiyo och blev en dörröppnare för Adrian. I april 2016 släpptes debutalbumet som togs emot väl av recensenterna.

I september släpps nya singeln Kameleont på Universal Music Sverige.

– Känner mig stolt att få chansen jobba med de riktiga proffsen på området, att fortsätta utvecklas och ha möjligheten att fullfölja visionerna i min dröm, säger Adrian.

– Jag har haft koll på Adrian ända sen han gick en klass under mig på Södra Latin och för ett par år sedan bokade jag honom ett par gånger på mina liveklubbar, så det ska bli superroligt att jobba ihop på riktigt nu. Han är en grym artist som är en väldigt duktig musiker och låtskrivare, men också en otroligt spännande person med massa kreativa idéer, tankar och erfarenheter. Han har ju turnerat sen han var 9 år och det märks helt klart när han står på scen, säger Corinne Nystedt på Capitol Live.

– Corinne presenterade Adrian för mig i våras och jag föll direkt för hans egenskrivna låtar och charm. Han har en stark personlighet, ett tydligt ”artist-ID” och är en extremt begåvad artist och jag ser verkligen fram emot att jobba med honom framöver, säger Annele Mortimer-Hawkins, Head Of Capitol Records på Universal Music.

Detta blir första kontrakteringen  mellan Capitol Live och Universal Music sedan Capitols förra VD Maria Molin Ljunggren frånträdde i våras.

– Jag känner mig oerhört glad över att vi nu kan addera Adrian Modiggård till vår artistroster på Capitol Live. Adrian besitter en spännande organisk talang, och med sitt inspirerande musikspråk passar han mycket bra in i vår roster. Extra roligt att Corinne Nystedt som tidigare arbetat som Product Manager på Capitol Music Group, och som nyligen rekryterades till Capitol Live nu kan få stoltsera över sin första signing, säger Sussie Holm, Head of Capitol Live.

Capitol Live, fr v: Ulrika Hammar, Bosse Lundquist (Manager), Adrian Modiggård, Corinne Nystedt, Sussie Holm.

Lilla bilden, Universal Music, fr v: Corinne Nystedt, Annele Hencz Mortimer-Hawkins, Adrian Modiggård, Bosse Lundquist.