4 september 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 35 Avicii regerar

Avicii regerar fortsatt de tyngsta listorna med Without You (feat. Sandro Cavazza) respektive albumet AVĪCII (01) [Universal/Universal]. Veckans nykomling är Taylor Swift som med globala streamingettan Look What You Made Me Do går in som 9.

Förra veckan utmanades Avicii av Justin Bieber på singellistan, kanadensaren gick in som tvåa med nya Friends [BloodPop/Republic/Universal] ihop med producenten BloodPop. Där finns den kvar på en generellt stabil lista sedan sist. Starkaste nyhet är Taylor Swift, som hittills på egen hand har som bäst en plats 3 – Shake It Off från 2014 – men som ihop med Zayn blev etta förra året.

Veckans klättrare är Dua Lipa som går från 29 till 13 med New Rules [WB/Warner]. Etta på Heatseeker är Floridarapparen XXXTENTACION med Everybody Dies In Their Nightmares [BAd Vibes Forever].

Samma rappare är bästa nykomling på albumlistan med 17 [Bad Vibes Forever/Playground] som nummer 5. En plats före kritikerhyllade The War On Drugs, vars nya tredje album A Deeper Understanding [Atlantic/Warner] toppar såväl fysiska listan so vinylditon.

På samlingslistan tronar soundtracket till Trolls [RCA/Sony] även efter nu 49 veckor på listan.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin