22 augusti 2017

FÖRLAG Maria Marcus, Märta Grauers mfl toppar Billboard World Albums

Sydkoreanska Girl’s Generation toppar listan Billboard World Albums med sin senaste release Holiday Night, ett album där fyra av tio spår har svenska låtskrivare.

Girl’s Generation tioårsjubilerar i år och firar med att släppa sitt sjätte album. Holiday Night släpptes digitalt den fjärde augusti och fysiskt den sjunde och det är främst den fysiska upplagan som tagit gruppen till toppen av Billboard World Album Chart denna veckan. Med 90 000 sålda fysiska exemplar i den första releaseveckan är den gruppens snabbast säljande album på koreanska.

Fyra av de tio spåren på albumet har svenska låtskrivare på musiksidan, de flesta bekanta namn med tidigare stora framgångar på den asiatiska marknaden.

Bland låtskrivarna till singeln Holiday hittar vi Märta Grauers och Louise Frick Sveen[Cosmos Music Publishing]. All Night är signerad Ollipop, Hayley Aitken och Caesar & Loui [The Kennel]. För Only One står Andreas ÖbergMaria Marcus [Cosmos Music Publishing] och Gustav Karlström och avslutande spåret är skrivet av bland annat Erik Lidbom.

Girl’s Generation har även tidigare jobbat med svenska låtskrivare och Holiday Night är deras tredje etta på Billboards World Album-lista.

Även norska låtskrivar- och produktionsteamet Dsign Music har med en låt på albumet. Dsign Music är kontrakterade till och delägare av EKKO Music Rights Europe, där även branschbekanta Pelle Lidell är en av grundarna. Dsign Music når med detta förstaplatsen på Billboard World Albums för 25:e gången.

 

Christel Valsinger 

Lyssna på Holiday här: