20 augusti 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 33 Avicii återkommer och rensar

När Avicii återkommer lätt överraskande med albumet 01 [Universal/Universal] innebär det rensning i toppskiktet på såväl singel som albumlistan. In som etta på singellistan går Without You (feat. Sandro Cavazza).

Om singellistan varit en show för Luis Fonsis Despacito de senaste månaderna blir den från denna vecka Tim Berglings scen. Med nya albumet 01 ute invaderar killen som kallar sig för Avicii hela toppskiktet. Without You (plats 1), Lonely Together (3), Friends Of Mine (5), You Be Love (9), What Would I Change It To (11) och So Much Better (med Sandra Cavazzaa) (12) är alla nya Avicii-alster [och alla Universal/Universal].

Aviciis storslam innebär i princip att alla övriga gamla topp 30-låtar petas ned ett antal platser. De som bäst står emot är framförallt Luis Fonis Despacito [Universal/Universal] på plats 2 och Kaliffa med Helt seriöst [Svenska inspelningar/Universal] nu på plats 4. Universal har de sju första platserna på listan.

En som bryter monstret är One Republic With Seeb med Rich Love [Interscope/Universal] på plats 13. Den hade varit veckans klättrare om den sluppit som nu en handfull Avicii-titlar ovanför sig.

Bästa nyhet utöver Avicii är Pink som går in som 37 med What About Us [RCA/Sony].

Etta på Heatseeker är Ella Eyre med Ego [Virgin/Universal].

Lasse Stefanz är fortsatt etta på den fysiska listan med Wind Me Up [Mariann/Warner]. Vinyllistan toppas av nya Out Of The Voiceless Grave med The Lurking Fear [Century Media/Sony]. På samlingslistan tronar soundtracket till Trolls [RCA/Sony] efter snart ett år på listan.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin