24 juli 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 29 Stark start för Lundell

Den svenska scenen har fått en ny Lundell som regelbundet toppar listor. Joakim Lundell går i som trea på singellistan med Waiting For [Ninetone/Universal]. På singellistan är annars Despacito med Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber [Universal/Universal] etta för trettonde veckan i följd. Lasse Stefanz sitter stabilt på toppen av albumlistan med Wind Me Up [Mariann Grammofon/Warner].

Joakim Lundell, tidigare Jockiboi, fick en etta i februari med All I Need och följde upp detta med en tvåa för My Addiction i maj. Den som hindrade ettan den gången var alltså Luis Fonsi. Ska Lundell bli den som ändar sviten för världens hetaste låt i sommar?

På listan är annars Kampferdrops Jag trodde änglarna [Caroline/Universal] fortsatt kvar på andraplatsen. French Montana har klättrat på sistone men stannar nu som åtta med Unforgettable [Bad Boy/Sony].

Övriga bästa nykomlingar är Selena Gomez som 24 med Fetish [Interscope/Universal] och Samir & Viktor som går in som 26 med Vi gör det ändå [Warner/Warner]

Även den nya ettan på Heatseeker är svensk och bolagskollega: Galantis med True Feeling [Warner/Warner].

På albumlistan går Coldplay in som 8 med EP:n Kaleidoscope [Parlophone/Warner] och är starkaste nyhet på en stabil lista.

Albumlistan toppas fortsatt av Hits For Kids Summer Party [Universal/Universal], upp från 4.

Samtliga listor finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin