24 juli 2017

DIGITALT Warner nära nytt Spotifyavtal?

Enligt nyhetsbyrån Reuters är Spotify nu nära ett förnyat avtal även med den tredje majorgiganten, Warner Music. Tidigare i år slöts ett avtal med Universal Music och så sent som förra veckan kom rapporter om att även det med Sony Music är påskrivet.

Enligt Reuters källor överensstämmer Warners avtal i det stora hela med de som skrivits med Universal och Sony. D v s en minskning av royaltyn till 52% och ”fönster” vid vissa titlar som under en period begränsar tillgången för de som använder Spotifys gratisversion. Enligt Reuters skall Warner också efterlysa försäkringar för att de inte blir lidande av om Spotify i sina spellistor använder innehåll med lägre royalty.

Enligt Midia Research stod Warner 2016 för 17,4 % av den globala musikförsäljningen, medan Universal stod för 28,9 och Sony för 22,4. Resterande världsmarknad delas av oberoende bolag.

Läs hela texten här: http://www.reuters.com/article/us-spotify-warner-music-idUSKBN1A91BL?feedType=RSS&feedName=businessNews

Lars Nylin