16 juli 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 28 Dussinet fullt för Luis Fonsi

På singellistan når Despacito med Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber [Universal/Universal] tolfte veckan i följd på förstaplatsen. Lasse Stefanz är kvar på albumlistans högsta position med Wind Me Up [Mariann Grammofon/Warner].

Luis Fonsis svit inleddes 28 april, låten gjorde debut på topp 100 redan 3 februari. Totalt är Despacito uppe i 24 veckor på listan. Det gör den dock långt ifrån till en av de långvarigaste titlarna. Allra längst har, 63 veckor, har Laleh legat med Bara få va mig själv.

På den aktuella listan är Kampferdrops Jag trodde änglarna [Caroline/Universal] fortsatt kvar på andraplatsen. En intressant klättrare är French Montana som stiger från 12 till 8 med Unforgettable [Bad Boy/Sony].

Veckans bästa nykomling är Sigrid Bernson på plats 38 med This Summer [Universal/Universal]. John De Sohn, förra veckans Heatseeker-etta går in som 62 med Hum With Me [Sony/Sony].

Etta på veckans Heatseeker är Felix Jaehn, Hight och Alex Aiano med Hot2touch [Polydor/Universal]. Tvåa som nykomling är Thomas Sekelius med One More In The Crowd [Mars Music].

På en sommarlugn albumlista är Jay-Z bästa nykomling med 4:44 [Def Jam/Universal som nummer 16 efter en release som inledningsvis begränsades till artistens egna tjänst Tidal och fortfarande inte finns på Spotify.

Albumlistan toppas av Hits For Kids Summer Party [Universal/Universal], upp från 4.

Samtliga listor finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin