9 juli 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 27 Calvin Harris bris i sommarstiltjen

På Sverigetopplistan råder just nu sommarlugn. På singellistan släpper inte Despacito med Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber [Universal/Universal] taget om förstaplatsen. Lasse Stefanz är kvar på albumlistans första plats med Wind Me Up [Mariann Grammofon/Warner]. Den som skapar en liten bris är Calvin Harris med ny singel och album.

Kampferdrops Jag trodde änglarna [Caroline/Universal] är kvar på andraplatsen på singellistan och stabiliteten i listas avslöjas av att bästa nykomling finns på plats 69.

Detta är å andra sidan Calvin Harris som finns där med Skrt On Me [Columbia/Sony] och just Harris är den som märks mest på de tyngsta listorna. Hans bäst placerade låt är Feels [Sony/Columbia] på plats 19, upp från 30, och hans album Funk Way Bounces Vol 1 [Sony/Columbia] är på plats 5 veckans starkaste nykomling.

Ny etta på Heatseeker är John De Sohn med Hum With Me [Sony/Sony]. Veckans intressantaste notering på albumlistorna är att Nisse Hellberg går in som ny etta på vinyllistan med Arkiv: Outgivna bitar 2000-2016 [Gamlestans Grammofonbolag/Border].

Samtliga listor finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin