21 juni 2017

4 SNABBA Isabel Rodriguez/ny på Sony Music

Namnet Isabel Rodriguez känner många igen från Ebba Lindqvist PR. Nu har hon tagit plats på PR-avdelningen på Sony Music. MI hörde av sig för 4 SNABBA, plus en bonusfråga.

Vad blir din roll på Sony Music?

– Min roll är PR-manager för lokala artister, vilket innebär att jag ansvarar för artistens kommunikations- och PR-strategi. Jag jobbar i grymma team tillsammans med A&R:s, projektledare och creatives på den lokala avdelningen.

Du kommer närmast från Ebba Lindqvist PR. Vad tar du med dig därifrån?

– Att tänka kreativt, annorlunda, mycket digitalt och att timing är allt.

Du är ett välbekant namn inom PR i musikbranschen. Hur hamnade du i branschen från början?

– Jag har en bakgrund från reklambranschen och en YH-utbildning inom musik och event. Jag älskar musik och kommunikation så det var ganska givet var min passion fanns. Via en praktikplats på artistkollektivet och skivbolaget Ingrid hamnade jag på Ebba Lindqvist PR och på den vägen är det.

Vilka projekt/artister kommer du att jobba med närmast?

– Jag jobbar just nu med bl a Stor, Lorentz, BC Unidos, Newkid, Shout Out Louds, Alexis Weak och några spännande hemliga projekt som jag inte kan berätta om än.

Och så en bonusfråga: vad lyssnar du på i sommar?

– Så svår fråga, jag lyssnar i princip alltid på musik och det kommer så mycket nytt hela tiden! Men några favoriter som jag tror kommer vara i mina hörlurar i sommar är norska r&b artisten Arif med låten Alene, hela Lorentz nya album Lycka till, Travis Scott, The Blaze helt sjuka EP och Marlenes låt New Love  som för övrigt är typ världens vackraste låt.

Christel Valsinger