12 juni 2017

PRIS Toppnamn på Polar Music Prize

Den 15 juni hedras årets mottagare av Polar Music Prize vid en ceremoni i Konserthuset Stockholm, där H.M. Konungen delar ut priset till Wayne Shorter och Sting. Prismotiveringarna läses av den amerikanska jazzbasisten och fyrfaldiga Grammy-vinnaren Esperanza Spalding respektive den puertoricanske sångaren och gitarrvirtuosen José Feliciano.

I Konserthuset Stockholm bjuds på livemusik från en stjärnkavalkad av både svenska och internationella artister och musiker. Dessutom medverkar Kungliga Filharmonikerna under ledning av Hans Ek . De som hyllar pristagarna är sångaren och låtskrivaren Gregory Porter, saxofonisterna Lennart Åberg, Fredrik Ljungkvist och Marius Neset, liksom sångarna Jennie Abrahamson, Ane Brun, Linnea Olsson, Josefin Runsteen och The Tallest Man On Earth. Ciceron för prisceremonin är mezzo-sopranen, musikjournalisten och presentatören Boel Adler.

Efter prisutdelningen följer banketten i Vinterträdgården på Grand Hôtel där pristagarna är hedersgäster.

Redan dagen innan, den 14 juni på Kulturhuset Stadsteatern, bjuder Polar Talks och Polar Music Prize på ett möte med Wayne Shorter. Shorter kommer att berätta för Miriam Aïda, jazzmusiker och radiojournalist, om sin långa karriär där han bland annat har delat scen med andra storheter som Miles Davis och Herbie Hancock.

Dessa punkter är de tyngsta under en Polar Music Prize-vecka som presenterat livemusik på ett tiotal ställen runt om i Stockholms City.

Lars Nylin