11 juni 2017

4 SNABBA Fredrik Hult/Firefly Entertainment

Namnet Firefly Entertainment dyker allt oftare upp på Sverigetopplistan, senast med Heart & Colors nya singel Shame. MI kollade med bolagets Fredrik Hult vilka Firefly är och hittade till Karlstad.

Med 500 000 streams för låten Shame med duon Hearts & Colors redan efter två dagar fick bolaget Firefly sin bästa start hittills. MI har kollat med bolagets Fredrik Hult, själv med tunga meriter från bland annat japanska listor, vad som händer framöver.

Vad är Firefly Entertainment?

– Vi är ett independent skivbolag/förlag/management med huvudkontor i Karlstad. När man har världen som arbetsfält så funkar det bra. Vi har artister som Hearts & Colors, Andrelli samt Andreas Weise.

Vad är er största enstaka framgång hittills?

– Låten Lighthouse med Hearts & Colors som har över 80 miljoner streams. Den lyckades dessvärre inte att ta sig in på radion i Sverige. Känns som om radion bara prioriterar melodifestivalen.

Vem är Fredrik Hult själv?

– Låtskrivare i grund och botten, som brinner för att utveckla nya artister och etablera dem internationellt. Älskar hur musikbranschen ser ut i dag och tror att inom kort kommer den vara mer lukrativ än den någonsin varit. Tycker dock att majorbolagen måste hitta en ny form av ersättning till låtskrivarna. Det har vi gjort!

Vad har ni på gång i höst?

– Det blir nya releaser med ovanstående artister. Andrelli har fått sjukt mycket förfrågningar om remixer och släpper snart en med Rhianna efter att ha gjort Lady Gaga. Andrelli släpper även en ny egen singel snart med en ännu hemlig featuring.  Vi släppte en jul-EP med Andreas Weise, Christmas Dream, i ren 50-talsswinganda. Den spelades flitigt i USA med 6 miljoner streams. Nu måste vi hitta en riktigt bra crossoversingel till denna grymma entertainer. Hearts & Colors skall ut och turnera nu i sommar, så blir det en ny skön singel om ett kvartal. Just nu njuter vi av den superstart vi fått på låten Shame som släpptes i förra veckan. Ingen av våra releaser har fått en sådan bra start, så det blir grymt kul att följa.

Lars Nylin