5 juni 2017

​ EXPORT Lyckat seminarium om Showcasefestivaler

Export Music Swedens andra seminarium för året behandlade showcasefestivaler och arrangerades på Nalen i Stockholm i fredags.

I panelen satt Adam Ryan (The Great Escape), Johanna Beckman (by:Larm), Esben Marcher (SPOT Festival) och Thomas Spronk (Amsterdam Dance Event). Modereringen sköttes av musikjournalisten Per Sinding-Larsen, vars intresse och erfarenhet om showcasefestivaler spånade fram spännande diskussioner på scen.

Publiken på Nalen fick bland annat flera tips om hur man ska gå tillväga för att få ut så mycket som möjligt av en showcasefestival, och många andra matnyttiga råd för artister i showcasesammanhang. 

– Många användbara tips från en relevant panel grymt bra modererad av Per Sinding-Larsen. Ämnet showcasefestivaler är ständigt aktuellt. Vi är tillbaka till hösten med seminarieserien. Det blir nya intressanta ämnen och vi håller på att boka in lika intressanta talare, säger Jesper Thorsson, VD på Export Music Sweden, till MI. 
Lars Nylin

Bilden fr v: Thomas Spronk, Sofia Thurn, Esben Marcher, Åsa Lagerwall, Johanna Beckman, Jesper Thorsson, Filip Hiltmann, Adam Ryan och Per Sinding-Larsen.