30 maj 2017

TV Gästerna hos kapten Ebbot klara

Inspelningarna av Ebbot Lundbergs nya musikprogram Ebbots ark pågår för fullt längs västkusten. Nu är det också klart vilka artister som syns ombord när programmen sänds av SVT i september.

I varje avsnitt bjuder Ebbot Lundberg ombord tre artister som var och en har med sig ett soundtrack som är starkt kopplat till en viktig händelse i livet.

Resan startar i Göteborgs södra skärgård och fortsätter sedan norrut mot Smögen via nya hamnar varje vecka. Serien bjuder på samtal om toppar och dalar i livet och mynnar ut i laddade framträdanden. Det blir spontana spelningar på oväntade platser och varje avsnitt avslutas med en konsert där alla artisterna tar plats på scenen inför publik.

– Jag ser fram emot detta och älskar verkligen de här ställena vi ska till. Jag har en stark koppling till alla platserna och det ska bli roligt att få visa mina vattenhål för artisterna som kommer, säger Ebbot.

Miriam Bryant, Veronica Maggio, Kapten Röd, Ane Brun, Tommy Körberg, Loreen, Joy M’Batha, Lasse Holm, Loney dear, Rebecca & Fiona, Ola Salo, Hurula och Annika Norlin är gästerna ombord.

– Göteborgs skärgård är en av världens vackraste platser, så det känns som semester att ge sig ut på en båt där. Det ska också bli jättekul att spela med Ebbot och vi har valt en låt på svenska, vilket blir lite nytt för oss, säger Fiona FitzPatrick i popduon Rebecca & Fiona.

Ola Salo, som rest tillsammans med Ebbot förr, ser fram emot många skratt längs vägen:

– Det ska bli galet roligt att få ge mig ut på sjön med min gamle vän Ebbot! När jag tänker på det är Ebbot perfekt som sjökapten. Han är ju både karismatisk och trygg. Skulle han ge en order skulle jag definitivt göra mitt bästa att lyda den.

Serien sänds i fem avsnitt i SVT 1 från september.

Lars Nylin