30 maj 2017

PRIS De kan vinna på Denniz Pop Awards

Över 4000 låtar skickades in till nomineringsförfarandet till Denniz Pop Awards i år. Nu har juryn, bestående av bl a Laleh, Max Martin, Rami Yacoub och Tove Lo, valt ut de sex nominerade i rookie-kategorierna.

Denniz Pop Awards delas ut till minne av musikproducenten Denniz Pop. Årets gala blir den femte i ordningen och den namnstarka juryn består av Laleh, Max Martin, Rami Yacoub, Tove Lo, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Kristian Lundin, David Kreuger och Per Magnusson.

Nominerade till Årets rookie låtskrivare/producent 2017 är Agrin Rahmani, Jerker Hansson och MØRCH. Nominerade till Årets rookie artist/band 2017 är Flat Earth Society, Sandro Cavazza och SKOTT.

Nomieringsarbetet blir mer omfattande för varje år. Artister och låtskrivare kan skicka in låtar för övervägande och i år slogs nytt rekord i antal inskickade låtar, som ökade från förra årets ca 3000 till 4000.

–  Över 4000 bidrag är ett kvitto på att vi gör något riktigt bra. Det behövs ett musikpris som jobbar för att ta fram ny svensk talang med internationellt fokus. Eftersom vi sitter på den tyngsta juryn man kan ha, och det går så fantastiskt bra för våra vinnare och nominerade, växer hypen organiskt och priserna blir mer åtråvärda för varje år som går. Nu ser vi fram emot att följa årets nominerade och deras resa, säger Marit Woody, kommunikationsansvarig på Denniz Pop Awards.

Bland tidigare vinnare i Denniz Pop Awards finns Tove Lo, Julia Karlsson och Anton Rundberg och Salvatore Ganacci. Även nominerade artister och låtskrivare såsom Elina Stridh och Södra Station (Shy Martin och Shy Nodi) har blivit framgångsrika.

Årets vinnare tillkännages på Denniz Pop Awards gala i Stockholm den 17 juni. Då delas även priserna till årets MVP och The Grand Prize till årets internationella framgång ut.

Vinnarna utses av juryn tillsammans med folkets röster. Omröstningen pågår till och med den 16 juni på hemsidan http://dennizpopawards.com.

Christel Valsinger