30 maj 2017

ARTIST Nytt från Marie Fredriksson

Förra året gav Marie Fredriksson beskedet att hon på läkares inrådan fick ställa in resterande del av Roxettes 30-årsturné. Men den som befarade att vi hört det sista av artisten fick lyckligtvis fel. Nu kommer det överraskande nog ett nytt album.    

Sedan beslutet att helt lägga ner turnélivet har Marie Fredriksson hittat tillbaka till en kär gammal vän: jazzmusiken. Vad många kanske inte vet är att det var just i jazzen och bluesen som hennes livslånga kärlek till musik började. Hon startade sin professionella karriär som sångerska med att sjunga jazz på olika caféer och klubbar. Tanken på att plocka upp jazzen igen har följt henne under många år och lagom till sin egen födelsedag den 30 maj är det dags. Tillsammans med två av Sveriges absolut mest etablerade musiker i genren, Magnus Lindgren (saxofon) och Max Schultz (gitarr) släpper hon nu sin första renodlade jazz-release Alone Again på bolaget Cosmos Music.

”Detta är något som jag längtat efter en lång tid, och det känns rätt att göra det nu. Jazzen och bluesen har alltid betytt mycket för mig, och jag älskar denna låten” säger Marie Fredriksson i ett pressmeddelande.

Lars Nylin