30 maj 2017

4 SNABBA Johan Sand och Mats Ahlberg/Flow Music Group

I början av juni arrangeras Flow Sessions i Dalhalla, ett låtskrivarcamp arrangerat av managementbolaget Flow Music Group, som startades 2015. Johan Sand och Mats Ahlberg, som ligger bakom bolaget, hoppas skapa ett årligt återkommande event.

Vad är Flow Music Group? 

– Flow Music Group är ett managementbolag med fokus på artistutveckling men som på senare dagar börjat utveckla diverse koncept inom musikbranschen. Vi arbetar med nya spännande akter och bygger deras varumärke från grunden, placerar de i rätt sammanhang, knyter viktiga kontakter, helt enkelt främjar artistens karriär.

– Johan har tidigare en bakgrund i entreprenörsskap och  jobbar även som Production Manager på Dalhalla. Mats har också bakgrund i entreprenörskap och har tidigare haft framträdande roller inom sälj med stort intresse för musik. Flow Music Group grundades i början av 2015, året efter att vi tog vår Music Business examen på SAE Institute i Stockholm. Under utbildningen träffades vi båda och det visade sig rätt snabbt att vi hade samma visioner och tankar om vad vi vill uppnå. Därför valde vi att gå vår egen väg och satsa helhjärtat på Flow Music Group.

Berätta om Flow Sessions! 

– Den 9-11 juni samlas ett tiotal låtskrivare och producenter från både England och Sverige i Dalhalla för att skapa konkurrenskraftig musik med ambitionen att nå den internationella marknaden. Detta är första året som Flow Sessions äger rum men planen är att detta ska bli ett återkommande camp med bredare inriktningar och större samarbeten. Vi tror starkt på nya samarbeten och kraftiga viljor att tillsammans skapa något unikt i denna fantastiska och kreativa miljö. Första året har vi valt att kontakta personer i våra nätverk som vi vet håller en hög nivå och är ambitiösa. Utefter deras feedback kan vi tillsammans sätta oss ner och kika på vad vi kan förbättra och utveckla för år två.

Varför valde ni Dalhalla? 

– Creativity meets nature! Tankarna på att göra något i Dalhalla med musikalisk inriktning förutom konsert har funnits ett tag. Vi vill skapa något nytt i denna unika arena. Dalhalla, en internationellt etablerad spelplats som beskrivits som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa.
– Vem blir inte inspirerad av att skriva musik i samma miljö som Neil Young befunnit sig i? Hela arenan står till deltagarnas förfogande. Vi vill också ta tillfället i akt att tacka Dalhalla för denna unika möjlighet!

Vad har ni på gång i övrigt? 

– Vi har precis signat Arizona Jones, en lovande låtskrivare och artist från London. Det är fullt fokus på att få fram rätt material i studion. Målet är självfallet satt högt och vi arbetar tätt med ett nystartat skivbolag, Ocean Music Group med Per Lidén i spetsen. I övrigt förhandlar vi just nu med stor nordisk hotellkedja om att ansvara för livemusiken.

 Christel Valsinger