29 maj 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 21 Joakim Lundells raket

Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber i Despacito [Universal/Universal] är fortsatt etta på singellistan. Men veckans raket, Joakim Lundell med My Addiction [Ninetone/Universal] går in som tvåa. Hov1 är orubblig som etta på albumlistan med Hov1 [Svenska Inspelningar/Universal].

Joakim Lundell, även då feat Arrhult, har redan haft en listetta i år, med All I Need i februari. Just nu ser det som att det kan bli svårt att upprepa, Luis Fonsi har dubbla siffror på Spotify, men man ska uppenbarligen aldrig räkna ut killen som tidigare kallade sig Jockiboi.

DJ Khaled faller en plats till 3 med I’m The One [Epic/Sony] feat Justin Biber.

Svenska Tjuvjakt tog förra veckan klivet från 13 till 7 med Tårarna i halsen [Roxy/Sony]. Där ligger den kvar även denna vecka. Det innebär att Vigiland passerar när Friday Night [Universal/Universal] klättrar från 14 till 6.

Förra veckans bästa nykomling Samir & Viktor är var på plats 30 med Kung [Giant/Warner]. Det kan också noteras att bulgariska Sunstroke Project, som gick som ny 20 med Hey Mamma [Catchy Tunes/Sony] nu går till 18 och blir vinnare av topplåtarna i ESC.

Bästa nyhet denna vecka är Selena Gomez, in som 23 med Bad Liar [Interscope/Universal]. Heatseeker har en ny etta i Tjuvjakts Tandtråd [Roxy/Sony].

Ny etta på samlingslistan är Absolute Music 82 [Warner/Warner], samma titel går även in i topp av den totala fysiska listan. Vinyllistan toppas av tre Iron Maiden-titlar, högst av dessa The Complete Album Collection [PLG UK/Warner].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se