23 maj 2017

KAMPANJ Ida Redig gör cover för KungSängen

Kikki Danielsson/Chips-klassikern Godmorgon har fått ny, modern kostym av producenten och artisten Ida Redig. Covern är grunden för en reklamkampanj för KungSängen.

Godmorgon kom tvåa i Melodifestivalen 1981, där framförd av Sweets ’n Chips (tidigare Chips) och är skriven av Lasse Holm och Torgny Söderberg. Den låg också med på Kikki Danielssons soloalbum Just Like A Woman samma år.

Ida Redig har det senaste året gjort sig ett namn som musikproducent för reklamfilm under namnet GIRL. Hon har gjort musik för franska Bourjois, Coop (kära köttbit), Kronans Apotek, Burger King, BMW och Barncancerfonden.

Tidigare i vår stod hon bakom musiken till SJ:s senaste reklamfilmer med E-Types låt This Is The Way, som hon släppte under sin engelska pseudonym The Strongest Man Who Ever Lived.

I hennes händer har Godmorgon den blivit till en modern elektronisk poplåt.

– Det enda jag tänker på när jag tolkar låtar är att hitta det som är bäst i originalet och göra det till mitt. Det är det enda som betyder något, annars kan man lika gärna lyssna på originalet. Jag älskar min version av Godmorgon – det är svensk pop på riktigt! säger Redig i ett pressmeddelande.

Kampanjen för KungSängen börjar den 25 maj.

Christel Valsinger

 

 

 

 

 

Godmorgon släpps den 19 maj.